Anđeli Astrologija Emisije Online magazin Uživo Linkovi
 

 

SRETNE ZVIJEZDE

UVOD U ASTROLOGIJU

Čovjek je mjerljiv — zvijezdama. Da bismo uopće zakoračili u znanje o nečemu što zovemo astrologijom, potrebno je razumjeti rečenicu kojom započinjem ovaj tekst.

Kada malena i prestrašena ljudska beba (i svaka druga beba, ali o tome ćemo kasnije) ispusti prvi krik pobune protiv svijeta u kojeg ulazi zaslugom tajanstvenog čarobnjaka života, u tom je kriku sadržano sve ono što ćemo poslije prosto nazvati sudbinom. Mnoge osobine već odrasle bebe objasniti ćemo genetskim naslijeđem (neki će ih od nas nazvati karmičkim, ali radi se o istom), dok ćemo za neke druge optužiti okolinu, odgoj, povijesne okolnosti vremena i prostora bebinog odrastanja. Ali, stvari su ipak nešto drugačije: taj prvi krik ujedno je i prvi dah, a s njime je beba u sebe zauvijek upila sliku neba, zaustavljenog i zamrznutog na mjestu rođenja i upravo u tom trenutku.

Rekavši da je čovjek mjerljiv ponajprije sam mislila na činjenicu da njegov karakter, a time i njegovu sudbinu, preciznim astronomskim pokazateljima ocrtava karta neba koju zovemo horoskopom. U toj su karti svi budući puteljci, sve zaštite i prepreke, sve dato nam da postanemo, u što možemo i trebamo izrasti. Hoćemo li ispuniti zadaću, ne ovisi više o zvijezdama. To je ona slobodna volja, snaga svakog pojedinca posebno.

Astrologija je psihološka metoda mjerenja ljudskog iskustva. Zasniva se na analizi karaktera neke osobe i mogućih posljedica njezinog ponašanja unutar datih okolnosti.

Svatko od nas jedinstven je i neponovljiv. Stvarajući opet i opet, uvijek iznova, svoj vlastiti svijet, čovjek raste iz života u život ili, ako vam je draže, iz godine u godinu, ponajprije iznutra.

Astrologija olakšava traganje za smjerom rasta, pomaže razumijevanju svijeta koji također narasta oko ljudske jedinke, ukazuje na potencijale koje treba razvijati. Ali, ona uči i ljubavi, jer shvaćajući vlastitu nesavršenost opraštamo i drugima, a poznavajući nečiju kartu rođenja razumijevamo da je nemoguće biti ono što nisi, kao i da je nepravedno zahtijevati to od nekoga u ime onoga što zovemo voljenjem. Ponirući u astrologiju, poniremo i u druge: počinjemo ih poznavati jedinim pravim načinom — kao da ih volimo, sve dok ih naposlijetku zaista ne zavolimo.

 
 
   

 

Ukoliko donacijom želite podržati rad Zlatnog zdenca, učinite to uplatom preko PayPala. Hvala!

 
 
 
Kontakt: zdenka@zlatnizdenac.com   Copyright©Zdenka Andrijić 2014-2018.